ΕΙΣΟΔΟΣ    |    ΕΓΓΡΑΦΗ
Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση
210 6843 906  - 210 6018 634
Δευτέρα-Τετ. 9:00 με 15:00
Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκ
. 9:00 με 20:00
Σάββατο 9:00 με 17:00


           
  
ΑΡΧΙΚΗ    Η Εταιρία Πληρωμή / Αποστολή Επικοινωνία

Μπαλονοκατασκευή Mickey
Μπαλονοκατασκευή Mickey

40,00€  

Πινιάτες

» Αρχική » Πινιάτες

Σίγουρα θα έχετε δει σε αρκετές αμερικάνικες και όχι μόνο ταινίες τα πιτσιρίκια στα παιδικά πάρτι να προσπαθούν να σπάσουν ένα γαϊδουράκι από πεπιεσμένο χαρτί με χαρούμενα χρώματα, το οποίο είναι συνήθως κρεμασμένο σε κάποιο δέντρο προκείμενου να αρχίσουν να πέφτουν απ΄τον «ουρανό» καραμέλες, σοκολάτες και παιχνίδια.

Είναι απ΄τα αγαπημένα μέρη των παιδικών πάρτι η πινιάτα και μία μόδα που κυριαρχεί και στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Γιατί όμως είναι τόσο δημοφιλής; Από πού προέρχεται; Γιατί την λατρεύουν τα παιδιά;

Μια διαδεδομένη άποψη είναι ότι οι Κινέζοι ίσως ήταν οι πρώτοι που χρησιμοποίησαν κάτι σαν πινιάτα ως μέρος των εορτασμών τους για την Πρωτοχρονιά. Έφτιαχναν ομοιώματα αγελάδων καλύπτοντάς τα με χρωματιστό χαρτί και γεμίζοντάς τα με πέντε είδη σπόρων. Για να σπάσουν τα ομοιώματα, χρησιμοποιούσαν χρωματιστά ραβδιά. Το διακοσμητικό χαρτί που κάλυπτε τα ομοιώματα καιγόταν και οι στάχτες φυλάγονταν για να φέρουν καλή τύχη στη διάρκεια της χρονιάς που ξεκινούσε.

Μάλιστα, λέγεται πώς τον 13ο αιώνα, ο Βενετός περιηγητής Μάρκο Πόλο πήρε την «πινιάτα» μαζί του επιστρέφοντας από την Κίνα στην Ιταλία. Εκεί, απέκτησε το σημερινό της όνομα από την ιταλική λέξη «πινιάτα», που σημαίνει εύθραυστο δοχείο.

Κατόπιν η παράδοση εξαπλώθηκε στην Ισπανία. Το σπάσιμο της πινιάτα έγινε έθιμο την πρώτη Κυριακή της Σαρακοστής. Έτσι, οι Ισπανοί Ιεραπόστολοι ως άποικοι την μεταφέρουν τον 16ο αιώνα στο Μεξικό. Προς μεγάλη τους έκπληξη παρατηρούν πως και στο Μεξικό υπήρχε μία παρόμοια παράδοση. Μεγάλη ιστορία. Σήμερα, πάντως έχει χάσει τη θρησκευτική της παράδοση. Χρησιμοποιείται σε γιορτές και γενέθλια. Έχει φυσικά αλλάξει και η μορφή που δίνεται στην πινιάτα. Η παραδοσιακή είχε σχήμα άστρου. Στις μέρες μας συναντάται σε κάθε σχήμα και σχέδιο.

Σε κάθε περίπτωση πάντως είναι μια πολύ διασκεδαστική και αγαπητή δραστηριότητα στα παιδιά. Στα παιδικά πάρτι μαζεύονται γύρω γύρω φωνάζοντας και γελώντας ανυπομονώντας να σπάσει και να σκορπίσουν παντού καραμέλες, σοκολάτες και οτιδήποτε άλλο μπορεί να κρύβει. Αν έχουν τα παιδιά σας γενέθλια μέσα στο καλοκαίρι σκεφτείτε να κρεμάσετε μία πινιάτα.


Ταξινόμηση κατά:
ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ
Προϊόντα: 0 | 0,00€
Προσφορές!!!

Προσφορές


   
Επικοινωνία

Αγ. Παρασκευής 112, Χαλάνδρι
Τηλ.: 210 684 3906, 210 601 8634
email: info@metaharas.gr


  
  
 © 2014 - metaharas.gr [XTemplate]
  • [] (/infocus/copy.tpl) does not exist

  • parse: blockname [COPY] does not exist

Back to top